Hírek

A tiszta ivóvízért dolgozik a Clasman és Blue Planet Water Co.

A tiszta ivóvízért dolgozik a Clasman és Blue Planet Water Co.

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az észak-amerikai székhelyű Blue Planet Water Co. és a magyar, dunaújvárosi székhelyű Clasman Kft.

A múlt héten a Clasman Kft. dunaújvárosi gyárában tartott rendezvényen, amelyről a duol.hu is beszámolt, sikeresen bemutatták a nyilvánosság előtt a Blue Planet Water Co. Atmospheric Water Generator (AWG) technológiáját, amelyet a Clasman Kft. épített meg. Egy olyan berendezésről, technológiáról van szó, amellyel a levegő páratartalmából vonják ki nagyon hatékony módon a vizet.

Az együttműködési megállapodás szerint a Blue Planet által Hydros márkanéven forgalmazott berendezés gyártását, optimalizálását, és az új berendezések kifejlesztését kizárólag a dunaújvárosi Clasman Kft. végzi a jövőben. 

Blue Planet Water Co. aktívan forgalmaz Afrikában és Ázsiában, és hamarosan Dél-Amerikára és más régiókra kívánja kiterjeszteni a forgalmazást. Tőkés Katalin, a Blue Planet Water elnöke szerint: „Küldetésünk kezdettől fogva az volt, hogy nagy léptekben biztosítsuk a tiszta ivóvízhez való hozzáférést a világ azon régióiban, ahol a víztartó réteg gyorsan eltűnik, és ahol az emberek vízhiánytól szenvednek.” 

A teljes cikk az alábbi linken található.