logo

Szerkezeti felépítés

Szerkezeti felépítés

A CLASMAN Kft. modulrendszerű, saját gyártású épületeket készít ATTA HOME márkanév alatt. 

Az ATTA HOME saját fejlesztésű acélszerkezetes moduláris házai környezetbarát, alacsony energiafelhasználású épületek, melyek a Zöld otthon Program által előírt legalább BB vagy annál jobb energetikai besorolással rendelkeznek.

Az alap modul 3x3x6 m nagyságú, de igény szerint változtatható méretű egység. A modulok egymás mellé sorolhatók, ezáltal nagyméretű belső terek alakíthatók ki: egyirányban 6 méter fesztávval, a másik irányban a fesztáv tetszőleges növelésével. Az alap belmagasság 2,7 m, mely magasabb, mint más modulrendszerű házak többségénél és igény esetén ez a belmagasság méret tovább növelhető.

Az épületelemek korrózióvédelemmel ellátott, horganyzott kivitelű, de akár rozsdamentes acélból készített magas minőségű acélváz szerkezetek, melyekhez a külső és belső burkoló rétegek igény szerint választhatóak.

A belső burkolóréteg építőlemez borítású, a belső válaszfalak gipszkarton/gipszrost anyagúak.

Külső borítása vakolt vagy dizájn burkolatokkal szerelt homlokzat.

Mind a belső, mind a külső burkolati rétegek (padló, belső borítások, álmennyezetek) minősített szerkezetek.

Az épületek fűtése egységesen hőszivattyús technológián alapul, a szellőzés hővisszanyerős szellőztetővel biztosított.

Az épület melegvíz ellátását elektromos üzemű tárolós rendszerek biztosítják, melyek nagyobb épületeknél hőszivattyús ráfűtési lehetőségekkel rendelkeznek.

A fűtés-, szellőzés- és a használati melegvíz rendszerek együttesen okosotthon rendszerre kapcsolhatók, távoli eléréssel vezérelhetők.

Az épületek hőigénye a magas teljesítményű anyagok, valamint a hőszigetelés mértéke miatt rendkívül alacsony, ami biztosítja a szükséges lakókomfortot és az alacsony fenntartási költségeket.

Részletes műszaki leírás letöltése